sunnuntai 4. syyskuuta 2011

Aroniaomenapähkinäsmoothie (ja omenapiirakka)

Täyttävä aamusmoothiesarja sai jatkoa eilisaamuna. Tässä kuva lopputuloksesta:


Tähänkin ruokaan tarvitaan hyvä tehosekoitin normaalien keittiövälineiden lisäksi.

mustamarja-aroniaa
omenia (mieluiten kuorineen ellei kyse myrkkyomenista)
luomubanaania
luomusaksanpähkinöitä
luomupekaanipähkinöitä
luomupellavansiemeniä
luomucarob-jauhetta
luomusalaatteja ja -yrttejä sekä ohranorasjauhetta
hieman pastöroimatonta luomuhapankaalia
luomuoliivi- ja -seesamiöljyä
luomukanelia ja -kardemummaa
riisinlesejauhetta (veteen liukenevaa herkkua,
ei sitä kuitukuorta vaan sen ja ytimen välissä olevaa ravinnepitoista osaa)

hyppysellinen camu camu & opti-MSM -jauhetta (C-vitamiini & ravintorikki)
hyppysellinen hyvää suolaa
hyvää vettä (lähdevettä ja/tai Adya Clarityllä tuunattua vettä)

1. Aloita taas jo edellisiltana. Huuhtele salaatinlehdet ja varmistu niiden puhtaudesta. Lisää joukkoon hieman hapankaalia. Peitä astia kannella ja laita yöksi jääkaappiin.

2. Laita illalla myös pähkinät ja pellavansiemenet likoamaan.

3. Aamulla kaada pähkinöiden liotusvesi huonekasveille (tai viemäriin) ja huuhtele ne. Laita pellavansiemenliman kera tehosekoittimeen.

4. Lisää tehosekoittimeen omena, aronia (tai meidän tapauksessamme valmiiksi blendattu sose, jossa ystävän keräämiä marjoja ja omenia kotipihalta, kiitos ystävälle ja vuokranantajalle :D), banaani, carob-jauhe, salaatti-yrtti-hapankaaliseos, hieman öljyä ja vettä. Nestettä sen verran että laite jaksaa pyörittää keskivertoteholla.

5. Lisää mausteet, suola ja muut mahdolliset jauheet. Voit lisätä nämä myöskin otettuasi erilliseen astiaan pois tehosekoittimesta. Erityisesti herkkä riisinlesejauhe kuulemma kannattaa lisätä joukkoon käsin, sillä metalliset tehosekoitinterät eivät ole niitä kaikkein hellävaraisimpia ;)

6. Vilkaise edellistä ohjettani, jos siitä löytyy lisävinkkejä. Muista maistaa, että tiedät mitä syöt! Makuaisti kertoo keholle yllättävän paljon silloin kun mukana ei ole huijaustuotteita (kuten keinotekoisia makeutusaineita tai arominvahventeita).

Tämä aamiainen maistui tosi hyvältä ja lienee melko terveellistä. Banaanit voi korvata jollain muullakin, kuten avocadolla, mutta silloin ehkä carobia tai muuta makeaa voi olla joukossa vastaavasti enemmän. Oman maun mukaan :)

PS. Noita kotipihan omenia vaimoni hyödynsi myös tänä iltana. Hän leipoi aivan lumoavaa omenapiirakkaa, jonka pohjalle tuli munia, kookospalmusokeria, voita, tattari- ja mantelijauhoa sekä ruokasoodaa, joita jopa minä suostun syömään. :D Täytteeseen tuli 14 pientä kuorellista omenaa (eivät siis koristeina vaan niitä oikeasti oli :D), mausteiksi tuoretta inkivääriä, hunajaa sekä kanelia. Luomua kaikki paitsi tattarijauho, sooda ja kotipihan omenat ;) Oi että miten ahminkaan sitä...! :)

2 kommenttia:

  1. Resepti kuulostaa hyvältä.

    Eikös tuossa Adya Clarityssä ole todettu olevan raskasmetalleja, kuten alumiinia. mm. http://www.naturalnews.com/034005_Adya_Clarity_consumer_alert.html

    VastaaPoista
  2. Heippa vain, kyllä ja ei. Siis siinä on alumiinia, mutta käyttömäärillä ei ehkä aivan hirveä tuote. En jaksa kyseistä tuotetta lähdeveteen laittaa, mutta hanaveteen laitan aivan pienenpienen tilkan.

    Toinen juttu: alumiini toki on terveydelle haitallinen liiassa määrin, mutta on sitä myös monissa savituotteissa, jotka kuitenkin puhdistavat ruuansulatuskanavaa. Savi tosin tuntuu luonnonmukaisemmalta kuin tällainen valmiste, mutta jos se putsaa vedestä epäpuhtauksia niin miksipä sitä ei voisi varovasti käyttää.

    Kolmas, tärkeä terminologinen seikka: alumiini EI ole raskasmetalli. :)

    VastaaPoista