Areenassa on 26.2. asti katsottavana dokumentti kalkkiutumisesta (kalsiumfosfaatin kulkeutumisesta vääriin paikkoihin eli esim. liiassa määrin verisuonen seinämiin tai niveliin luuston sijasta).
Kalkkiutumisella on yhteys mm. tulehduksiin, rintasyöpään ja - tietysti sydäninfarkteihin. Ja niin edelleen...
Ei kyllä järin mukava dokkari, mutta poimin siitä tähän yhden mielenkiintoisen sivujuonteen:
"Lääketeollisuus tienaa sairauksilla, ei terveydellä. Terveys on lääketeollisuudelle rakenteellisista syistä yhdentekevä. Sairauksien ehkäisy hyödyttäisi ihmiskuntaa paljon enemmän. Se olisi kustannustehokasta, mutta moni kallis lääke kävisi silloin tarpeettomaksi."
- kemisti Michael Braungart Hampurin ympäristöinstituutista
Muutama henkilöpoiminta kyseisestä ohjelmasta: Clarke Anderson, Jörg Distler ja Catherine Shanahan.
---
Suosittelen lämpimästi (jos kantti kestää!) katsomaan myös Prisma-dokumentin ravinnon merkityksestä geeneihin, myöskin Areenasta, näytillä 16.3. saakka. Näitä aivan samoja dokumentteja ehti jo aiemmin suositella mm. Miia Saastamoinen, jolla on ravintoasioihin liittyen aivan erinomainen blogi.
Hollannin nälkätalvi 1944-1945 oli todella rankka, kun ruokaa ei ollut.
"Mielenkiintoinen havainto oli, että alhaisen syntymäpainon henkilöt sairastuivat todennäköisemmin aikuisiän diabetekseen ja sydän- ja verisuonisairauksiin. Elimistön sopeutumismuutokset ohjaavat sairauksien puhkeamista."
- lisääntymisbiologian tutkija Miguel Constância
Juu-u, tästä on veriryhmäteoriasta myös epigenetiikkaan perehtynyt veriryhmäteorian kehittäjä Peter D'Adamo puhunut. Esimerkkinä nälkätalviblogaus 5.2.2011.
Ai mikä epigenetiikka? Siis se, miten geenit aktivoituvat tai passivoituvat. Geeniperimää ei voi muuttaa, mutta voimme oikealla ruokavaliolla vaimentaa haitallisia geenejä ja voimistaa hyödyllisiä.
Kenties 27.2. asti? Täytyypä katsoa.
VastaaPoistaKiitos Mikko, virhe korjattu :D
VastaaPoistaMainitut poistumispäivämäärät on siis nyt korjattu. 26.2. ja 16.3., jolloin ennen iltaa vielä onnistuu.
VastaaPoista