tiistai 28. elokuuta 2018

Helppoa kasvispohjaista kotiruokaa

Tällä kertaa en hifistellyt mahdollisimman terveellisillä ruoka-aineilla, mutta mielestäni sain lyhyehköllä valmistusajalla aikaiseksi kohtalaisen kauniin, hyvänmakuisen ja jopa terveellisen aterian.

Kuvassa jälleen hiiliteräksinen paistinpannu (*siitä on kerrottu täällä pienellä präntillä) sekä keraaminen (ei siis induktio-)liesi. Proteiinin suhteen pääraaka-aine oli luomutofu, suolan (ja proteiinin) lähteenä oli gluteeniton ja jopa täysin viljaton luomusoijakastike. Tuorevihanneksina käytin REKOsta (lähiruokaryhmä, rejäl konsumption) ostettuja lehtikaalia sekä vihannesportulakkaa ja lisäksi raastettua kesäkurpitsaa sekä punasipuli varsineen lähisukulaisten kotipihalta. Kuivattuina mausteina oli currya ja karhunlaukkaa.


Ruotsin puolelta oli ostettu säilöttyä kirsikkatomaattia, Italiasta alun perin kotoisin. Mielestäni todella upea tuote sisällöltään; ei mitään lisäaineita. Luomukirsikkatomaatti ja luomutomaattimehu. Kyllä oli hyvää. Säilykepurkithan tosin eivät ole terveellisiä; jos niistä ei irtoa alumiinia, niistä voi irrota kemikaaleja. Plääh. Mutta joskus vain tulee tällaisiakin hankittua. Kunhan ei liian usein käytä, niin eiköhän tämäkin tuote jää plussan puolelle. Kaikki tosin kannattaa koetella omalla keholla vähintäänkin, jokaisen sietokyky jokaiselle asialle on yksilöllinen...

En juuri mittaile sitä, paljonko mitäkin raaka-aineita ruokiini laitan. Tässä tapauksessa tofua oli paketillinen, pussitettuja lehtikaalin osia pari kappaletta ja vihannesportulakkaa kaikki mitä oli jäljellä, muistaakseni neljä pientä vartta; muutamat lehdet – en sentään kaikkia – heitin roskiin kun eivät olleet enää kovin tuoreen näköisiä. Paksusta kesäkurpitsasta korkeintaan kolmasosa, punasipuleja yksi. Mausteita laitoin hienostelematta, mutten liikaa.

Entä lapset? Tofu maistui hyvin, kasvikset huonommin. Ah, niin tuttua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti