keskiviikko 17. elokuuta 2011

Mustaherukkapuuro / -smoothie

Teki eilen mieli mustaherukoita, joten ostin niitä Prisman pakastealtaasta. Sitten tuli mieleen, että niiden kanssa sopisi hyvin banaanit. MiniManista sitten ostin luomubanaania ja tänään oli sitten kivaa aamuruokaa – tulispa tehtyä useammin!
Ohjetta voi soveltaa äärimmäisen vapaasti, mutta näillä aineksilla ainakin itse onnistun helposti. Välimaistelu ei tietenkään liene pahitteeksi, koska tarkkoja määriä mulla ei ole tapana mittailla. Anteeksi lasien reunojen epäesteettisyys ;)


Tarvikkeet:
hyvä tehosekoitin (blenderi), normaaleja keittiövälineitä

Ainekset:
(jos mielesi tekee hankkia jotain, klikkaa erivärisiä kohtia ja lue myös jälkikirjoitus)
mustaherukat (Pakkasmarjan pussi, 200 g)
luomubanaaneja (yksi pienehkö voi riittää, maun mukaan enemmän)
luomumanteleita n. 1/2–1 dl (+ mahd. siemeniä/pähkinöitä)
chia-siemeniä n. 1 rkl (tai pellavansiemeniä)
luomucarob-jauhetta n. 1–3 rkl (käytin raakaa, vaikka paahdettu ehkä olisi parempi)
luomukanelia (mieluummin ceylon kuin cassia)
luomukardemummaa (ja -neilikkaa, jos haluat)
hyppysellinen hyvää suolaa (itse käytin tätä loistosekoitusta)
hyvää vettä, lähdevesi on yleensä parasta

1. Aloita valmistelu illalla hyvissä ajoin ennen nukkumaanmenoa laittamalla luomumanteleita (ja/tai halutessasi vaikkapa seesaminsiemeniä ja saksanpähkinöitä) likoamaan.

2. Ota pakastemarjat sulamaan, ellet halua jäistä aamupalaa, joka on tehosekoittimelle jossain määrin raskaampaa jauhettavaa.

3. Juuri ennen nukkumaanmenoa laita chia-siemeniä (tai pellavansiemeniä) likoamaan (vettä voi olla runsaasti).

4. Aamulla kaada manteleiden liotusvesi kukille tai viemäriin, huuhtele mantelit (+ mahdolliset muut 1. kohdan ainesosat) ja kaada huuhteluvesi pois.

5. Laita tehosekoittimeen mustaherukat, mantelit, chia-siemenhyytelö ja carob-jauhe. Paloittele joukkoon banaani. Lisää vettä niin että tehosekoitin jaksaa pyörittää massaa, kovin sileäksi sitä ei ehkä saakaan mutta ei se haittaa :D

6. Maista välivaihetta ja lisää mausteita oman maun mukaan, itse lisäsin suolahyppysellisen jo manteleiden joukkoon ennen blenderiin laittamista. Lisää vielä tarvittaessa myös vettä, mutta itse pidän aika paksusta massasta – maut ovat tällöin vahvemmat.

Slurp :P

PS. Jos haluat ostaa nuo linkittämäni jutut pellavansiemeniä lukuun ottamatta vieläkin edullisemmin, syötä nettikaupan ostoskorissa ollessasi alennuskoodiksi vihertuomo. Oon vissiin huono myyntimies, vain kerran n. puoli vuotta sitten on taidettu koodiani käyttää tähän mennessä ;)

1 kommentti:

  1. Mainio puuro! Itsekin tykkään tehdä erilaisia puuroversioita erityisesti juuri chia-siemenistä, joita laitan aika paljon ja banaaneista sekä marjoista. Helppoa, hyvää ja terveellistä. Muilla tykötarpeilla voi sitten kyllä rikastuttaa perussatsia. :)

    VastaaPoista