perjantai 15. huhtikuuta 2011

Mikä Jeesuksessa nyt on niin erikoista?

YouTubesta löytyi tällä kertaa ehkä n. 1980-luvun taitteesta peräisin oleva Viktor Klimenkon haastattelu. Klimenko oli kaksi vuotta ennen haastattelua (josta olen tähän mennessä kuunnellut vasta ekan kymmenminuuttisen) tullut uskoon. Haastattelija mainitsi että suuria, viisaita opettajia on ollut lukemattomia ja jatkoi otsikon kysymyksellä, johon Klimenko alussa naurahtaen vastasi uskoontulleen innolla:

"Hän nousi taivaaseen! Se on - se on sellainen kiistämätön totuus kun sen ajan ihmiset kun Jeesus oli kiistankapula jo silloin - oli jo papeille ja --- valtiomiehille ja tuomareille ja kuninkaille - se oli niin valtava kiistankapula - niin niin ei oo kukaan kiistäny etteikö Hän olis noussut taivaaseen eikä Hänen luitaan eikä jätteitään oo löytynyt mistään. Se on ainoa ihminen joka on noussut taivaaseen ilman mitään apuvälineitä - ja sitä paitsi siinä oli satoja ihmisiä kun näki sen! Eikä sitä kukaan kiistä. Se on kummallista, sen yli vaan hypätään, ei kukaan sitä kiistä. Ja minkätakia tämmösen ihmisen joka on - no monelle se on mysteerio, tarina, kertomus. Mutta se on konkreettinen kokemus sille joka on kohdannut Jeesuksen tänä päivänä, koska Hän elää tänäkin päivänä."

Klimenko jatkoi tavanneensa Jeesuksen Kristuksen konkreettisesti. Mutta hän ei halunnut kertoa, miten, koska jokaiselle Hän ilmestyy ainutlaatuisella tavalla - muiden on turha odottaa, että Jeesus ilmestyisi juuri samoin kuin Viktorille.

Tämä kasakkalaulaja on muuten tunnettu siitä, että hän pitää joogaa vaarallisena, koska siinä hänen mukaansa sekaannutaan henkivaltoihin. Hän vetoaa siihen että hän tuntee joogan hyvin, hän eteni lajin parissa niin pitkälle että koki ruumiista irtautumisia ja koki ne äärimmäisen pelottavina. Nämä kokemukset olivat omalta osaltaan johtamassa häntä uskon tielle.

Minä en väitä, että uskonnollisuudesta täysin riisuttu jooga joka tilanteessa välttämättä olisi hengellinen riskinotto, sillä oikein toteutettu liikunta on ruumiille ja sitä kautta yleiselle hyvinvoinnille todella hyödyllistä. Monien keho kaipaa myös rauhallista liikuntaa, sen tapaista kuin jooga on. Mutta heti kun henkivallat päästetään mukaan, saavat kristityt olla jo varuillaan - väärällä tulella ei pidä leikkiä.

Vanha tuttu, mutta hyvä pointti haastattelussa (tässä hyvin vapaasti muotoiltuna) oli sekin, että jos ihminen itse yrittää rimpuilla pahoja henkivaltoja vastaan niin ei se onnistu - ne ovat ihmisiä vahvemmat - mutta heti kun ihminen nöyrtyy ja antaa Jumalan ottaa langat käsiinsä, on mahdollisuus vapautua. Jumala on toki selvästi vahvempi kuin pahat henkivallat.

Jos joku kristitty nyt ihmetellen ja epäillen pudistelee päätään tms., niin kehotan lukemaan Paavalin kirjeestä efesolaisille 6. luvun, siitä erityisesti jakeet 10-20.

Jae 12 meidän olisi hyvä muistaa, kun huomaamme itsemme tai lähimmäisemme toimivan väärin:
"Emmehän me taistele ihmisiä vastaan vaan henkivaltoja ja voimia vastaan, tämän pimeyden maailman hallitsijoita ja avaruuden pahoja henkiä vastaan."

Vahvistukaamme Herrassa ja Hänen väkevyydessään! Pukekaamme yllemme Jumalan taisteluvarustus! (10-11)

Jakeisiin 14-18 on hyvä päättää:

"Seiskää lujina! Kiinnittäkää vyöksenne totuus, pukeutukaa vanhurskauden haarniskaan ja sitokaa jalkineiksenne alttius julistaa rauhan evankeliumia. Ottakaa kaikessa suojaksenne uskon kilpi, jolla voitte sammuttaa pahan palavat nuolet. Ottakaa myös pelastuksen kypärä, ottakaa Hengen miekka, Jumalan sana.
Tehkää tämä kaikki rukoillen ja anoen. Rukoilkaa joka hetki Hengen antamin voimin. Pysykää valveilla ja rukoilkaa hellittämättä kaikkien pyhien puolesta."


Siunausta teille paastonajan loppuun! Ja hyvää tulevaa pääsiäistä! Herra siunatkoon myös ylihuomiset eduskuntavaalit ja johdattakoon kansamme teitä.

4 kommenttia:

 1. Viktor on kyllä yksi mun idoleista laulun suhteen. Älyttömän mahtipontista meininkiä esimerkiksi "Jerusalem -- minun silmäteräni" -levyllä (jos muistan nimen oikein).

  VastaaPoista
 2. Oli hauska nähdä Viktor Amerikan reissulla, hän jopa toimi meidän perhekonsertissa "lämppärinä" ;)

  VastaaPoista
 3. Hyvä kirjoitus!
  Tänään tapasin naisen, joka on hyvin syvällä new agessa. Hetken pohdin, että tulisiko minun varoittaa häntä, mutta sitten ajattelin, että ehkä viisaampaa vain rukoilla hänen puolestaan, sillä taistelu on juurikin henkivalloissa. Asia jäi kuitenkin hieman vaivaamaan mua. Ehkä lähetän hänelle kirjan, jossa kerrotaan new agen eksytyksestä..

  VastaaPoista
 4. Niinpä... Johdatusta näihinkin valintoihin! Ihmisviisaudella ei pitkälle pötkitä, vaikka sekään ei toki turhaa ole.

  VastaaPoista