tiistai 4. tammikuuta 2011

Ilma & vesi

Ilma on ehkä se tärkein asia, jossa meidän on hyvä pyrkiä puhtauteen. Tarvitsemme elääksemme ilman happea, sillä ilman happea emme elä. Hehee ;)

Miten sisäilman puhtauteen kannattaa kiinnittää huomiota sen lisäksi, että välttää viimeiseen asti niitä paikkoja, joissa oirehtii tai väsyy (syynä voi olla home, sädesieni tai moni muukin asia)?

   1. Huonekasvit ovat tärkeässä asemassa. Katso myös tästä hyvä kirjavinkki. Kiitos rakkaalle vaimolleni, että meilläkin on muutama huonekasvi!

   2. Myös suolakidelamput, joita myydään nykyään ties missä luontaiskaupoissa, parantavat ilman laatua. Kun ne lämpiävät, niistä vapautuu ilmaan negatiivisia ioneja, jotka tasoittavat positiivisten ionien ylivaltaa sähkölaitteiden ja sähkömagneettisen säteilyn vuoksi varautuneessa huoneilmassa.

   3. Ja sitten on tietysti laadukkaat ionisaattorit. Olen vakavasti miettinyt, olisiko tällainen laite syytä hankkia. Jos asuisin Helsingin keskustassa, sellainen olisi varmaan jo hommattu. Ilmassa leijuva pölykin saa kyytiä! Ai niin, on niitä halvempiakin, jos haluaa kokeilla.

Ulkoilman puhtauteen on vaikeampi puuttua muuten kuin muuttamalla pois kaupungin hälinästä, mutta useimmiten ulkoilma kuitenkin on selkeästi parempaa kuin sisäilma.

Suosittelen erityisesti vilkaisemaan tässä Jaakko Halmetojan artikkeleita ilmasta ja vedestä (myös veden ionisaattoreita ja puhdistimia löytyy moneen lähtöön, jos tuoretta lähdevettä ei syystä tai toisesta pääse hankkimaan).
Artikkelisarjassaan laatutietoinen Halmetoja käsittelee myös tulta ja maata eli auringon ja maaperän (eli myös ruuan) merkitystä.

Alla kuva joulukuun lopulta, kun kävin hakemassa vajaa 12 kilometrin päästä lähdevettä. Ja takuulla maistuu paremmalta kuin hanavesi keskimäärin, kunhan vaan totuttaa itsensä siihen. Hanaveteen tottuneena eroa voi olla mahdoton havaita.


Tuo hakureissu tehtiin autolla ja kaverini pääsi samalla näkemään metsän kauneutta; jos menen yksin ja suinkin ehdin, pyrin käyttämään polkupyörää. Eräänkin kerran onnistuin saamaan nenäni kuivahtaneet limakalvot takaisin kuosiin; sumuinen aamusää sai niiden luonnollisen kosteuden palautumaan.

Muistakaa toki, että puhtainkaan "luonnollinen vesi ei puhdista ihmisen sydäntä"; siihen tarvitaan Pyhää Henkeä eli elävää vettä! Kiitos Herralle, että hän vaikuttaa tänäänkin!

Kirjoitukseni lopuksi annan Olli Postin kertoa videollaan, miten voi tuunata juomaveden terveellisemmäksi ja paremman makuiseksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti