tiistai 22. helmikuuta 2011

Aitoa ruokaa

Areenassa on taas erittäin suositeltava dokumentti. Väärennetty ruoka kestää 30 min ja toimittajana on Matts Dumell. Käykää vilkaisemassa, itse olisin toivonut että dokkari olisi ollut hieman pidempikin!
(viimeinen katselupäivä on 23.3.)

Ruotsalainen Mats-Eric Nilsson on kirjoittanut jo kolme mielenkiintoista kirjaa (Den hemlige kocken, Äkta vara ja Döden i grytan). Kaksi niistä on jo suomennettu: Petos lautasella ja Aitoa ruokaa.

"Nilssonin kirjoja Den hemlige kocken ja Äkta vara on Ruotsissa myyty lähes 400 000 kappaletta, ja Ruotsin elintarviketeollisuus on joutunut jättämään tuotteistaan lisäaineita pois. Lisäksi se on joutunut karsimaan valheellisia mainoslauseitaan."
(Lähde: http://www.luomu.fi/tietopankki/aitoa-ruokaa-vaarentamattoman-ruoan-opas-2/)

Näin se on että jos kuluttajat ovat valveutuneita, elintarviketeollisuus ei voi jatkaa aivan entiseen malliin.

Dokumentin katsottuani alan olla entistä varmempi, että aidompaan ja lisäaineettomampaan ruokaan alkaa löytyä laajempaa kiinnostusta Suomessakin. Tosin vaikuttaa siltä, että suomenruotsalaiset ovat asiassa paljon pidemmällä. Herätkää, suomenkieliset! :D

Päivitin muuten yhtä punaista lihaa koskevaa vanhempaa blogaustani. Lisäys kirjoituksen lopussa. Kiitos jälleen Mikolle!

Lisäys 24.2.: Taloussanomat kirjoitti samasta asiasta lähteenään Mats-Eric Nilssonin Aitoa ruokaa. Häntä tosiaan ei kauheasti tuossa TV-dokumentissa mainostettu, vaikka samasta asiasta puhutaan. Outoa, mutta silti hyvä edes että suomenkielisetkin alkavat enenevässä määrin kiinnostua ruokansa laadusta!

1 kommentti:

  1. Hyvä dokkari oli toi Väärennetty ruoka, Ehkä olisin kaivannut vähän syväluotaavampaa asiaa. Toki puoleen tuntiin ei paljoa edes mahdu. Kuitenkin hyvä, että kissaa aletaan nostaa pöydälle myös media toimesta :)

    VastaaPoista