maanantai 7. maaliskuuta 2011

"Terveys lautasella"

Maria Lönnqvist referoi loistavassa blogissaan hyvin kahden tunnin ranskalaista Ykkösdokumenttia, joka on katsottavissa 29.3.2011 klo 22.03 saakka Yle Areenassa. Myös vanha tuttu Miia Saastamoinen (Ilon Pisara) referoi samaa dokumenttia, suosittelen ehdottomasti sitäkin!

Valitse vapaasti, luetko kaksi tiivistelmää, katsotko koko dokumentin vai ehditkö peräti tehdä molemmat :) itsellä meinasi olla vaikea löytää aikaa jälkimmäiseen, mutta kyllä se kannatti - vaikka välillä olikin vähän "kuivakkaa" katsottavaa!

Tosiaan aika hälyttävää, että kaikki teollisuuden rahoittamat tutkimukset aspartaamista väittivät sen olevan turvallinen makeutusaine, mutta kaikki riippumattomat tutkimukset osoittivat sen olevan vaarallinen. Mutta näinhän asian saattaa juuri uskoakin menevän.

Jos hyvillä ruuilla on synergiaa eli yhteisvaikutusta positiivisessa mielessä, niin valitettavasti haitallisilla kemikaaleilla sitä on negatiivisessa mielessä. Kolme kemikaalia saattaa vaikuttaa täysin vaarattomalta, mutta kun kaikkia kolmea saa ympäristöstään (niinkin helposti kuin erilaisista muoveista), niin silläpä onkin jo isoja vaikutuksia! Miia Saastamoisen sanoin:

"Kemikaalicocktailissa ei enää päde mikään matemaattinen kaava, vaan yhtälö on arvaamaton ja yksikin yhtälö voi olla kohtalokas."

Kuten tuossa tutkimuksessa: 0 % + 0 % + 0 % = 60 %!
(myrkkyjen yhteisvaikutus sai tuossa tapauksessa aikaan 60 prosentin todennäköisyydellä muutoksia muistaakseni urosrottien tai -hiirten genitaalialueella.)

Herra meitä armahtakoon, sillä eihän maailmamme enää ole ollenkaan puhdas! On vaikea välttää kaikkia myrkkyjä. Monia silti voimme opetella välttämään suurelta osin, ja sekin on monelle terveyden suhteen riittävä muutos :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti